onsdag 5 december 2012

Favoritbrödet


Receptet kommer från http://baktokig.blogg.se. En blogg fylld av goda grejer!

Till en limpa:

2 dl havregryn
5 dl fullkorns dinkelmjöl
1 dl Linfrön (krossade eller hela)
1-2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk/naturell yoghurt
1 grovt rivet äpple
1-2 msk ljus sirap/honung
(Russin i orginalreceptet, något jag skippar)

Ströbröd eller havregryn för att bröa

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan filmjölk/yoghurt, honung/sirap och äpple.
  • Rör samman och klicka ut i en smörad och bröad avlång form.
  • In i ugnen på 175 grader i 70-80 min.

Enjoy! Nya favoriten hos mig är att äta det med kalles randiga, mmmm! Längtar redan till frukost.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar