söndag 10 februari 2013

Söndagsfrukost med kardemummascones

Började söndagen på bästa sätt. Släpade min förkylda kropp ur soffan när jag vaknade (älska att sova på soffan btw, sängar är överskattade) för att få varma och färska scones till frukost. Dessa kardemummascones är helt awesome!

Till det blev det en kopp äppelkaks-te och en skål naturell yoghurt med ekologisk äppelmos (så sjukt god!) och kanelstekt äpple med hemmagjord müsli.

Kardemummascones

3 dl vetemjöl
4 ½ dl grahamsmjöl
1/2tsk salt
1 1/2tsk bakpulver
½ dl agavesirap/honung
125g smör (rumsvarmt)
1 ägg
2dl mjölk
2tsk kardemumma


  • Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Nyp ihop med smöret. 
  • Vispa samman kryddan med ägg, mjölk och sirap/honung häll i bunken och arbeta samman till en deg. 
  • Dela i fyra delar och platta till dem till runda kakor. 
  • Pensla med uppvispat ägg och så kan man toppa med t.ex. solroskärnor om man vill. 
  • Grädda i 250 grader i 10-15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.


(Jag fick ta till mer mjöl då degen blev väldigt kladdig, så fyll på tills konsistensen blir känns bra)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar