måndag 24 juni 2013

Hemmagjorda maränger

Midsommarfirande! Grillat med en en färskpotatissallad (recept kommer) och till efterrätt blev det självklart jordgubbar! Köpeglass då glassmaskinen inte kan göra en tillräckligt stor sats, men hemmagjorda maränger blev det iaf! 

Maränger ca 60-70 st
3 ägg
2 dl socker
1 krm ättika
Ev. Smaksättning. Jag använde Vaniljpulver i halva satsen och riven mjölkchokladen i halva. 

• separera äggvitan och gulan.
• vispa äggvitorna kraftigt i några min till ett fast skum.
• tillsätt ättikan och vispa ytterligare 1 min.
• tillsätt lite av sockret i taget under visning och visa till smeten är blank och fast (vänd den upp och ner och testa).
• vänd ber valfri smaksättning
• in i ugnen i ca 45-60 min på 125 grader.
• ta ut och låt svalna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar