söndag 2 mars 2014

Tacogratäng

Tacos och melodifestivalen, kan det bli mer svenne-lördag? Därför uppdaterade vi oss denna kväll med en tacogratäng istället! Snacka om att leva på the wild side, wohooo! Supergod blev den i alla fall, rekommenderas starkt som alternativ till vanlig tacos och tacopaj. Smidigt med allt i en form och inte massa skålar och disk.

Tacogratäng (ca 6-8 portioner)
800 g nötfärs
2 påsar tacokrydda (välj gärna organisk eller gör egen för att slippa allt socker)
2 vitlöksklyftor
1 tärning köttbuljong eller 1 msk puljonpulver
1 msk soja

2 stora burkar chunky salsa

5 dl lätt creme fraiche
1 msk flytande honung

salt
peppar

körsbärstomater
skivad jalapeno
tacochops
Riven ost


  • Fräs köttfärsen och tillsätt tacokryddan och lite vatten. 
  • Pressa/riv ner vitlöksklyftorna och tillsätt soja och buljongpulver eller smula ner en tärning.
  • Smula tacochips i botten på en ugnsfast form och bred köttfärsen över.
  • Bred chunky salsa över köttfärsen.
  • Blanda creme fraiche med honung och krydda med salt och peppar. bred blandningen över salsan.
  • Skiva körsbärstomater och strö dem tillsammans med skivad jalapeno över gratängen och toppa med riven ost.
  • Gratinera på 175 grader i 30-40 min.
  • Stick ned tacochips innan servering.
  • Servera med en rejäl sallad!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar